animaxim



 
AcasaAcasa  PortalPortal  CalendarCalendar  FAQFAQ  CautareCautare  MembriMembri  GrupuriGrupuri  InregistrareInregistrare  ConectareConectare  
Cautare
 
 

Rezultate pe:
 
Rechercher Cautare avansata
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automata: 
:: Mi-am uitat parola
Ultimele subiecte
» Welcome
Dum 05 Iun 2011, 19:07 Scris de FreakGirl

» La Multi Ani,mie!
Lun 04 Oct 2010, 00:51 Scris de FreakGirl

» Bancuri
Sam 25 Sept 2010, 04:18 Scris de Zuzy_Andu

» REGULILE FORUMULUI
Vin 24 Sept 2010, 16:07 Scris de Zuzy_Andu

» vacanta
Vin 24 Sept 2010, 16:05 Scris de Zuzy_Andu

» ZIUAAA MEAAA
Vin 24 Sept 2010, 16:00 Scris de Zuzy_Andu

» jurnalul meu
Joi 23 Sept 2010, 02:53 Scris de Zuzy_Andu

» Nemultumiri
Mier 22 Sept 2010, 02:08 Scris de Zuzy_Andu

» Inscrieri
Mier 22 Sept 2010, 01:47 Scris de Zuzy_Andu

Statistici
Avem 16 membri inregistrati
Cel mai nou utilizator inregistrat este: suflet.ratacit2011

Membrii nostri au postat un numar de 301 mesaje în 119 subiecte
Sondaj
ce parere aveti?
ce parere aveti despre acest site si despre membrii si bineinteles modelatorii sai???
0%
 0% [ 0 ]
-sunt super,nu au nevoie de inbunatatiri
50%
 50% [ 1 ]
-sunt super,dar mai trebuie sa adaUge mici lucruri
50%
 50% [ 1 ]
-sunt destul de ok
0%
 0% [ 0 ]
-sunt ok,dar mai trebuie
0%
 0% [ 0 ]
-nu imi prea place
0%
 0% [ 0 ]
-nu imi place deloc,ma deconectez!!
0%
 0% [ 0 ]
Total voturi : 2
Top postatori
momo_02
 
Zuzy_Andu
 
FreakGirl
 
Patri
 
anigirl
 
Loly
 
PikkU
 
Ella-chan
 
MortaLolipop
 
Ella
 
Navigare
 Portal
 Index
 Membri
 Profil
 FAQ
 Cautare
Ceas

Distribuiţi | 
 

 Yakisoba

In jos 
AutorMesaj
momo_02
Admin
Admin
avatar

Mesaje : 92
Data de inscriere : 16/06/2010
Varsta : 21
Localizare : giurgiu

MesajSubiect: Yakisoba    Sam 28 Aug 2010, 04:19

Yakisoba (焼きそば - roasted noodles)

Yakisoba (焼きそば - roasted noodles) este un fel de m�ncare care provine ca şi ramen şi soba din chow mein, o m�ncare originară din China. Diferenţa �ntre yakisoba şi soba constă �n tipul de făină folosit: din făină de hrişcă pentru soba şi din făină de gr�u pentru yakisoba. Există o mare varietate de reţete, �n funcţie de celelalte ingrediente care se folosesc �n afară de tăiţei: carne de porc, ceapă, morcov, usturoi, piper, varză, sosuri pe bază de soia, ghimbir, aonori (o specie de alge), maioneză japoneză.

La festivaluri se serveşte �ntr-o chiflă şi se numeşte yakisoba-pan. Pan �nseamnă p�ine şi vine din limba portugheză. De asemenea, yakisoba se serveşte �n noaptea de revelion, fiind primul fel servit �n noul an. Se consideră că aduce sănătate.

Ingrediente pentru 4 porţii:

- 250 g tăiţei din făină de gr�u (tăiţei Mi Trung de la firma Vifon, cu precizarea că nu sunt identici cu tăiţeii originali fabricaţi �n Japonia)
- 3 linguri de ulei
- 300 g carne de porc
- o ceapă medie (preferabil roşie, pentru culoare)
- un grăunte de usturoi
- 500g varză
- un ardei mediu (preferabil capia, pentru dulceaţă şi culoare)
- 2 linguriţe de ghimbir praf (de la firma Kotanyi)
- 2 linguriţe de alge uscate (aonori)
- 60 ml sos sukiyaki (de la firma Kikkoman)
Dacă doriţi să fie mai picant puteţi folosi 60 ml sos Worcestershire (de la firma Heinz)

Mod de preparare:

Se taie carnea cubuleţe mici, av�nd grijă să eliminaţi toată grăsimea. Nu recomand să o tocaţi cu maşina de tocat. Se prăjeşte �n ulei p�nă se rumeneşte, av�nd grijă �nsa să nu o prăjiţi prea tare. Se mută carnea �ntr-un vas acoperit şi se lasă pe aragaz, să se menţină caldă.

Se fierb tăiţeii, folosind indicaţiile de pe ambalaj.

Se taie mărunt ardeiul. Varza este de preferat să o daţi prin răzătoare sau dacă o tocaţi manual, să fie c�t mai mărunt posibil. Ceapa şi usturoiul se taie tot mărunt şi se prăjesc �n uleiul rămas de la carne, p�nă devin sticloase. Se adaugă varza şi ardeiul şi se călesc. Atenţie, nu se călesc mult, ci doar p�nă se �nmoaie puţin şi �şi schimbă puţin culoarea. �ncepe să miroasă diferit c�nd este gata. Atenţie, nu căliţi varza �n stil rom�nesc!

Se ia tigaia de pe foc, se pune carnea, sosul, ghimbirul şi tăiţeii şi se amestecă bine toate ingredientele. Apoi se mai pune putin pe foc p�nă se re�ncălzesc, amestec�nd uşor.

Se serveşte pe o farfurie �ntinsă. Se presară algele �nainte de servire (fotografia a fost făcută fără alge pentru că, din păcate, nu am găsit. Sad Dacă ştiţi unde pot găsi, vă rog să-mi spuneţi).

Vă doresc poftă bună!
Sus In jos
Vezi profilul utilizatorului http://animaxim.forumers.ro
 
Yakisoba
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
animaxim :: Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ...:::Japonia:::...Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ :: Mancare-
Mergi direct la: